T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Yalçın Eskiyapan Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

       

        Nuh'un  Ankara makarnaları sahiplerinden Ahmet ESKİYAPAN eğitime katkı sunmak düşüncesiyle bir ilkokul binası yaptırmak   istediğini Ankara Valiliği'ne iletir. Tamamen dere görünümünde ve yarı bataklık şeklinde olan ve halen okulumuzun bulunduğu bu alanın okul yapılarak ıslah edilebileceği düşüncesiyle ilkokul binası yapılması için Valilik'çe tahsis edilir. Bu esnada Ahmet ESKİYAPAN'ın 17 yaşındaki oğlu Yalçın  ESKİYAPAN  rahatsızlığı nedeniyle  hem ülkemizde hem de  İngiltere'de tedavi görmektedir.

       Ahmet  ESKİYAPAN   hemen girişimleri başlatarak  okulun  plan ve projesini çizdirir. İlk önce okul için ayrılan arazinin ıslahı için  hafriyatla doldurulması sağlanır ve inşaat çalışmaları başlar. Temel atma  çalışmaları sürdürülürken İngiltere de tedavisi devam eden  Yalçın  ESKİYAPAN vefat eder. Bunun  üzerine temel atma töreni ertelenir. Daha sonra temel atma çalışmaları ve zemin kat inşaatının  sürdürüldüğü süreç içerisinde Ahmet ESKİYAPAN' da vefat eder. Ancak vefatından önce okulun her şeyiyle tamamlanmasını ve okula yaşamını kaybeden oğlu "Yalçın ESKİYAPAN" isminin konulmasını vasiyet eder.

       16 Mart 1976  yılında 12 derslik, atölye, çok amaçlı salon ve idari birimlerden oluşan, 2014 yılında okulların dönüşümü nedeniyle Yalçın ESKİYAPAN İlkokulu olan bina o dönemde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ali Naili ERDEM'in  de katıldığı tören ile "Yalçın ESKİYAPAN  İlkokulu" adını alarak eğitim öğretim faaliyetine başlar.
        1977-1978  eğitim ve öğretim yılında ihtiyaç duyulması nedeniyle bünyesinde ortaokul kısmı da açılarak eğitim ve öğretim sürdürülür.
        1985 yılında aynı bahçe içerisinde yeni bir bina(B blok) yapılarak  İlkokul  olarak  hizmete açılır. A-Blok adını alan diğer binada ise ortaokul olarak eğitim ve öğretim  sürdürülür.

        1991-1992  eğitim ve öğretim yılında okulların ilköğretime dönüştürülmesi nedeniyle her iki binada birleştirilerek "Yalçın  ESKİYAPAN İlköğretim Okulu" adı altında eğitim ve öğretim başarılı bir şekilde sürdürülür.

        1996  yılında bahçe içerisine kapalı 375 m2 oturma alanına sahip spor salonu ile oyun bahçesi yapılarak öğrencilerimizin önemli bir ihtiyacı karşılanmıştır.

       05.06.2012  tarih ve 8960 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün okul planlamaları konulu yazıları   doğrultusunda  ilkokul ve ortaokul olarak dönüşümün yapılması nedeniyle 2014-2015 öğretim yılından itibaren okulumuz yeni binasında "ortaokul" olarak eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır.

       Yalçın ESKİYAPAN İlkokulu ile Yalçın ESKİYAPAN Ortaokulunun bulunduğu ihate duvarıyla çevrili okul bahçesinin alanı 8760 m2'dir. Okul binamız  20 dersliklidir. Fen ve Teknoloji Laboratuarı, Bilgi Teknolojileri sınıfı, Teknoloji ve Tasarım atölyesi, Özel Eğitim Sınıfı, Anasınıfları(2 adet) ve idari odalarına sahiptir.

        Eğitim ve öğretime başladığı günden itibaren her zaman sahip olduğu tecrübeli ve donanımlı güven veren öğretmen kadrosuyla, gösterdiği başarısı ile tercih  edilen, disiplinli, başarıya  odaklanmış düzenli bir okul olarak, öğrenmeye açık, öğrenmeyi ihtiyaç olarak gören öğrencileri ile Türk  Milli Eğitimine  hizmet etme  çalışmalarıyla dün olduğu gibi, bu gün ve   gelecekte de  daima  ileriye hedef büyüten düşünceler taşıyarak  devam edecektir.

        Okulumuzdaki tüm paydaşların sağlığı, mutluluğu ve başarısı ilk önceliğimizdir.

 Yayın Kurulu

           

OUR  SCHOOL'S HISTORY     ( YALÇIN ESKİYAPAN SECONDARY SCHOOL )

         Ahmet Eskiyapan, who was  one of the owners  of 'Nuh'un Ankara Makarnası', conveyed his request to Ankara Government to build a new school for a provision of progress in education. At that time, Ahmet Eskiyapan's son Yalçın Eskiyapan had a gastric cancer and he was being treated in both Turkey and Britain.

         When the groundbreaking of the school started, Yalçın Eskiyapan (17) passed away in Britain. After a while, Ahmet Eskiyapan also died. On 16 March 1976, the construction was completed. According to his testament, the school was named as'Yalçın Eskiyapan Primary School'.

          In 1985, the second building constructed as a secondary school. These two buildings were united as 'Yalçın Eskiyapan Primary School' in 1991.

          According to Turkish National Education Minister's decision, the school was seperated into two parts as primary school and secondary school in 2014.

          Yalçın Eskiyapan Secondary School located in Keçiören, Ankara (the capital of Turkey). With its two buildings; one is the sports gym, it has got two kindergarten classes, 20 classrooms, four administration rooms, a seminar room, a computer classroom, a design studio, a special education classroom, a small library, a teachers' room, a counsellors' room , a lab and a very big yard.

         There are 61 teachers, 5 employees working and about 1100 students studying in our school. In every classroom, there is a computer and a projector helping pupils in their education. Students can consult guiding teachers whenever they want or have problems. Our students are educated well by good and well-equipped teachers.

          Our school follows innovations and principles in education to train students well on every subject. It is a good example and well-known school in nearby district with its success in some games,  sports competitions as well as in local and public exams . It is qualified, disciplined, focused on success in every aspect of life.

           With its pupils and teachers, in the light of Atatürk (the greatest leader and founder of Turkish Republic) principles, it is always ready and under the service of Turkish National Education now and in future as well. All the time it continues to develop its targets and to improve its views  as it is now today.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.09.2014 - Güncelleme: 28.03.2021 18:09 - Görüntülenme: 7520
  Beğen | 6  kişi beğendi